[O1] dywaniki gumowe jakie kupić?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Misiekoctavia
    Elegance
    • 2005
    • 891

zgucio, wyglada na to, ze to sa orginaly bo mam prawie takie same. Z wygladu sa identyczne tylko wygladaja na zrobione calkowicie z gumy. Moje natomiast sa gumowe od spodu, a zwierzchu jakas mieszanka materialowo gumowa, ktora strasznie mi sie pruje na brzegach. Z tym, ze moje byly kupowane w 2000r. jak jeszcze bylo OI przed liftingiem i sa szare
    Ahaa i dywanik kierowcy juz sie przetarl od piety.

Komentarz

• madafaka
      Drive
      • 2009
      • 70

zgucio, sorka, że dopiero teraz odpisuję, ale nie miałem sposobności zadzwonić do ASO wcześniej. Niestety nie mają tych dywaników i powiedzieli mi że cena również 120zl, ale te których zdjęcie wrzuciłeś to są te . Mam identyczne, jak na razie jestem z nich zadowolony bo brzegi są dość wysokie, jednak muszę przyznać, że brud jest na nich widoczny. Nie mam porównania jak bardzo widoczny bo wcześniej miałem zamienniki koloru jasno szarego, na których brudu w ogóle nie było widać. Ogólnie jednak jestem z nich zadowolony.
      Dodam na końcu, że nie mam pojęcia skąd taka różnica w cenie i gość w ASO również nie wiedział dlaczego zapłaciłem tylko 90zl.
      Pozdrówki

Komentarz

• pepiczek
        Ambiente
        • 2009
        • 146

[O1] Jakie szare dywaniki gumowe polecacie do O1

Witam

Na allegro jest zatrzesienie dywanikow gumowych do O1...

O1 ma 10lat za soba i ma oryginalne dywaniki (choc raczej nie dopasowane - jakies przygodnie napotkane przez dealera w 99 roku...). I dopiero teraz sie przecierac zaczely, czas wymienic. Kiedys kupilem dywaniki czarne do innego auta i po 2latach mialy juz dziury na wylot, szajs - bardzo szybko wygladaly jak stare. Dodatatkowo smierdzialy chemia

Mozecie cos polecic z wlasnego doswiadczenia? Musza miec dosc wysokie progi bo wody obecnie w aucie sporo ze sniegu. Najlepiej jakby mialy brzeg przy fotelu na 1cm, inne 5mm wystarczy (woda scieka i tak w to miejsce przy fotelu).

Moja octavia nie ma kolkow zabezpieczajacych przesuwaniu sie dywanikia, widze ze niektorzy ze sprzedawcow dodaja uniwersalne kolki do wkrecenia w wykladzine i wygluszenie - sprawdza sie to? W Peugot 307 mam kolki przyspawne do podlogi, to dziala super.

dziekuje za polecenie konkretnego modelu dywanikow (szare!), dziekuje
        +LPG Elpigaz IV gen :-)

Komentarz

• Damianjg
          Rider
          • 2008
          • 621

Komentarz

• Krzycho-63
            Rider
            • 2007
            • 628
            • Superb II (3T4)
            • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

Zamieszczone przez pepiczek
            Mam takie:

Dla mnie rewelacja-kolor antracyt(szary).
            Dodatatkowo smierdzialy chemia
            Nie śmierdzą.
            Skoda Superb II Ambition
            2.0 TDI CR 170 KM

https://www.facebook.com/kjautoelektronika/

Komentarz

• Yarek
              Elegance
              • 2005
              • 992

Używaj szukajki
              Scalam tematy.
              . pzdr Jarek
              aktualnie: Octavia 1.6 TDI i Laguna III 2.0 dci

Komentarz

• pepiczek
                Ambiente
                • 2009
                • 146

Damianjg -> hej czytam tamten watek ale wszystkie linki szlag trafil na allegro, za stare.

Te shonek mi sie nie podobaja wybitnie jesli chodzi o wzor wytloczenia a jestem esteta a to cholernie upierdliwa cecha ale coz.

taki wzor najlepszy ale to nie sa oryginaly, podobne ale czarne mailem w innym aucie i po roku, dokladnie jak ktos w linkowanym na OCP watku napisal - dziura na wylot i kupe brudu wbitego w gume. SZAJS. To ja mam 10letnie i dopiero teraz naszlo mnie na wymiane. Widze ze 2 osoby kupily w aso za ok 90zl - czy nie snie i takie sa ceny? Octavia TOUR ma taka sama powierzchnie podlogi i do O1 99 bedzie pasowac?

Damianjg - mozesz mi podeslac fotke jak wygladaja Twoje (pasazer i kierowca wystarczy)? Moze jest jakis producent tam wytloczony?

Jesli te co mam (na pewno nie dedykowane... ale z ASO) wytrzymaly 10lat to kolejny komplet wyjma dopiero na zlomowisku gdzie trafi pewnie kiedys moja skodzina.

Do moderatora -> wpisac prosze "dywaniki gumowe" i rozne ciekawe watki wychodza, najwiecej ze ktos kupil nowa szkode i dostal gratis albo inne watki nie w temacie ale czytam obecny scalony takze dziekuje.

Komentarz

• PAOLO ESCO
                  RS
                  • 2009
                  • 6626
                  • Volkswagen
                  • CAYC 1.6 TDI CR 105 KM

pepiczek miałem kupione oryginalne salonowe dywaniki i stwierdam, że jest to chłam...oddałem żonie do jej auta i po 5 tys km używania już się strzępią brzegi... ja kupiłem do siebie dywaniki tej firmy http://allegro.pl/item927102644_pete..._i_gratis.html i są super...mocne i dopasowane ...polecam na allegro można kupić je też taniej :P

[ Dodano: Sro 17 Lut, 10 21:16 ]
                  RENOMOWANEJ NIEMIECKIEJ FIRMY PETEX
                  dopasowane do następującego modelu auta:
                  SKODA OCTAVIA I ... polecam tę markę.... :szeroki_usmiech
                  ori skoda- salonowe zdecydowanie odradzam :!: ...szkoda kazdej złotówki na ten badziew... :evil:
                  PW - OFF. Nie mam czasu na odpisywanie... sorryyyy

Komentarz

• Yarek
                    Elegance
                    • 2005
                    • 992

Do moderatora -> wpisac prosze "dywaniki gumowe" i rozne ciekawe watki wychodza, najwiecej ze ktos kupil nowa szkode i dostal gratis albo inne watki nie w temacie
                    Zapewniam, że da się użyć szukajki precyzyjnie, tak żeby po wpisaniu 'dywaniki gumowe' podała jako wynik kilka wątków które idealnie pasują do Twoich potrzeb.
                    Polecam się zapoznać z opcjami szukajki, np. z "Przeszukaj tylko tytuł wiadomości"
                    . pzdr Jarek
                    aktualnie: Octavia 1.6 TDI i Laguna III 2.0 dci

Komentarz

• PAOLO ESCO
                      RS
                      • 2009
                      • 6626
                      • Volkswagen
                      • CAYC 1.6 TDI CR 105 KM

[ Dodano: Sro 17 Lut, 10 21:21 ]
                      PW - OFF. Nie mam czasu na odpisywanie... sorryyyy

Komentarz

• pepiczek
                        Ambiente
                        • 2009
                        • 146

Zamieszczone przez PAOLO ESCO
                        RENOMOWANEJ NIEMIECKIEJ FIRMY PETEX
                        dopasowane do następującego modelu auta:
                        SKODA OCTAVIA I ... polecam tę markę.... :szeroki_usmiech
                        ori skoda- salonowe zdecydowanie odradzam :!: ...szkoda kazdej złotówki na ten badziew... :evil:
                        I badz tu madry! Ale petex nie robi szarych do O1 chyba? Na aukcjach nie widzialem :-( Podloge mam niestety szara (caly srodek auta jest paskudnie szary) wiec i dywany musza byc szare. Na czarnych dodatkowo widac kazde zabrudzenie... musza byc szare.

Te oryginalne http://www.allegro.pl/item898543985_...octavia_1.html nie dosc ze sa CZARNE to jeszcze maja podluzne lamelki tylko - woda bez problemu scieka wiec na sam dol i problem przelania sie wody to kwestia czasu. Inny wzor dywaniku ma setki mini komor gdzie woda sie zbiera ale nie idzie dalej...

Komentarz

• fireman6
                          Rider
                          • 2009
                          • 360

Kolego kilka tematów nad twoim jest już taki :roll: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=26007&start=0 Miłej lektury
                          Skoda Octavia 1.9TDi Ambiente Rider 04r
                          Zapraszam https://www.facebook.com/detailingzpasja

Komentarz

• zgucio
                            Rider
                            • 2007
                            • 691

pepiczek, ja kupiłem z firmy PETEX http://allegro.pl/item927102644_pete..._i_gratis.html kosztowały 80 zł czy 90zł nie pamiętam razem z uchwytam do przymocowania dywaników do podłogi. Wkręciłem w podłoge te uchwyty (nie miałem założonych fabrycznie) i jak na razie przez 4 miesiące spisują się rewelacyjnie. Te stopery które dodają do dywaników petex są ze znaczkiem VW nie wiem czy oryginał ale tandetne napewno nie są. Sprawdziły się też w Seacie Toledo (kupiłem 2 komplety) gdzie jednym autem jeździ kobieta drugim facet (kobitka w szpilkach, buty z twardymi obcasami ja budciki sportowe :szeroki_usmiech )

jednyny minus jak dla Ciebie to brak wysokich rantów, mi akurat zależało żeby były niski lepiej wyglądają a raz na jakiś czas wode mogę wylać. Jeżdże też w trasie z włączonym ogrzewaniem na nogi więc wszystko ładnie wysycha.

Co do koloru firma PETEX do OI robi tylko kolor czarny do OII jest już szary. Na początku szukałem szarych jak ty (też mam szare wnętrze) ale nic godnego uwagi nie było więc zdecydowałem się na czarne i wcale nie żałuję bo wygląda bardzo dobrze tylko tak jak piszesz bardziej widać brud niż na szarych. Na lato i tak wkładam materiałowe szare więc pyłki w lecie nie będą tak widoczne.

Na początku troche było czuć gumą teraż już nie.

decyzja należy do Ciebie
                            ROCZNIK 98 PO LIFTINGU ;-) ---> fotki

JOHNNY II ASC + SIRIO AS-100

Komentarz

• Maru 123
                              RS
                              • 2008
                              • 4660

ja od siebię mogę polecic dywaniki tej firmy http://moto.allegro.pl/item919655741...avia_bora.html są naprawdę dobrze dopasowane i mają bardzo trwałą gumę :wink:
                              1.8T AGU L&K

2.0TDI BKD ELEGANCE

TOYOTA LAND CRUISER J95

Komentarz

• maciek_z
                                Classic
                                • 2009
                                • 21

a gdzie mozna kupić dywaniki na sztuki - bo potrzebuje ten od kierowcy, anie mam zamiaru kupowac reszty, bo jest w b.dobrym stanie

Komentarz

• Maru 123
                                  RS
                                  • 2008
                                  • 4660

maciek_z, w niektórych sklepach motoryzacyjnych można zamawiać poszczególne sztuki lub poszukaj hurtowni motoryzacyjnej :wink:
                                  1.8T AGU L&K

2.0TDI BKD ELEGANCE

TOYOTA LAND CRUISER J95

Komentarz

• karo
                                    Drive
                                    • 2009
                                    • 77

np tu: link

szczerze polecam. mam u siebie ponad pol roku i jestem bardzo zadowolony. a i sprzedajacy konkretny.

Komentarz

• ruwado
                                      RS
                                      • 2009
                                      • 14888
                                      • Octavia IV (NX3)

Ja miałem te

4,5 roku. Postrzępiły mi się brzegi i w dywaniku kierowcy pieta pod gazem prawie doszła na wylot. Ale ogólnie były dobre.

Teraz kupiłem takie

Na razie wszystko gra. Są głębokie więc woda się wylewa i dobrze dopasowane. Maja tylko jedna wadę. Są bardzo miękkie i przed wyjęciem takiego baseniku z nalana wodą, najpierw trzeba trochę wody wsiąknąć np. gazeta, bo przy wyjmowaniu się załamują w połowie i woda leci do samochodu.

Teraz trochę żałuję, że wziąłem tych

a brałem je tez pod uwagę, tylko cenowo przegrały, bo były droższe.
                                      pozdrawiam - Darek

Komentarz

• Maciejs
                                        Drive
                                        • 2009
                                        • 70

Czołem Chciałem odświeżyć trochę temat. Poszukuję dywaników do mojej skodzinki - niestety dywanik od strony kierowcy z dniem 07.04.2011 odmówił posługi (zrobiła się dziura pod pietą (zaledwie rok przetrzymał - oryginały z ASO). Poszukiwałem na forum ale niestety linki z tematów wygasły już dawno. Co sądzicie o polskich zamiennikach o np. z tej strony http://www.skodaczesci.pl/oferta/czesc.php?id=1396# warto kupić ??. Czy dołożyć i kupić np. Petexa (czytałem na jednej z stron, że kolega nie polecał tego wyrobu). Poradźcie co kupić. Dzieki : )

Komentarz

• ruwado
                                          RS
                                          • 2009
                                          • 14888
                                          • Octavia IV (NX3)

Pisałem o nich ciut wyżej. Są głębokie, więc dużo błotka można w nich wozić. poza tym ładnie wypełniają miejsce na podłodze. Ale po roku dywanik kierowcy przetarł sie pod piętą. poprzednie ori wytrzymały prawie 5 lat. Tak więc zakupiłem 1 nowy pod kierowcę i patrze, że po kilku miesiącach znowu jest mocno wytarty w tym samym miejscu. Następnym razem zastanowię się nad innymi.
                                          pozdrawiam - Darek

Komentarz

• phoneman
                                            RS
                                            • 2008
                                            • 3374
                                            • Octavia I (1U2)
                                            • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

Podobne miałem w poprzednim aucie, tak jak twierdzi ruwado, bez rewelacji szybko się przecierają.
                                            .

Jeżeli moja odpowiedź okazała się pomocna, wciśnij "Pomógł" k

Polecam Szybkie pożyczki Rzeszów oraz Tanie ubezpieczenia OC Rzeszów

Komentarz

• madden
                                              Ambiente
                                              • 2010
                                              • 106

Maciejs, ja kupiłem takie w tylko, że czarne w komplecie http://skodaczesci.pl/oferta/czesc.php?id=622#. Po roku i po 13 tys. km (głównie po mieście) wyglądają jak nowe - żadnych przetarć. Być może czarne są z jakiejś lepszej gumy niż szare?
                                              Spalanie:

Komentarz

• JerzyM73
                                                Rider
                                                • 2010
                                                • 602

Żywotnośc dywaników zależy w 90% o rodzaju obuwia w jakim się jeździ - takie jest moje doświadczenie.
                                                W poprzednim samochodzie używałem dywaniki typu http://skodaczesci.pl/oferta/czesc.php?id=622#. i co 0,5 roku wymieniałem (30 tys przebiegu) ale jeździłem wtedy półbutach z obcasem - wyjściowe buty do powodowało przetarcia od obcasa. Teraz w skodzie mam przejechane 70 tys. po 13 miechach i dywanik orginalny lekko starty ale jeżdzę głownie w butach powiedzmy sportowych.

Co do welurów i użytkowaniu przez kobitę która jeździ w butach na szpilkach to chyba jeszcze takich nie wynaleźono które by długo wytrzymały.
                                                O III 4x4 2,0TDI Elegance+dynamic+amazing+GSM i inne
                                                Poprzednia O II FL 2.0 TDI elegance + dynamic

Komentarz

• ruwado
                                                  RS
                                                  • 2009
                                                  • 14888
                                                  • Octavia IV (NX3)

Zamieszczone przez JerzyM73
                                                  W poprzednim samochodzie używałem dywaniki typu http://skodaczesci.pl/oferta/czesc.php?id=622#. i
                                                  A ja jeżdże mniej więcej w tym samym obuwiu (i obcasowym i sportowym - tak samo wychodzi) i ori skody wytrzymały 4,5 roku, a te ze skodaczęści.pl po roku maiełm pod obcasem przetarty. teraz kupiłem jeden pod kierowce i po około 3 - 4 miesiącach już widzę wyraźnie odchudzony w tym samym miejscu.

Następnym razem chyba przetestuję inne z Rezaw plastu
                                                  pozdrawiam - Darek

Komentarz

• EFENDI
                                                    Drive
                                                    • 2010
                                                    • 97

Zamieszczone przez ruwado
                                                    Zamieszczone przez JerzyM73
                                                    W poprzednim samochodzie używałem dywaniki typu http://skodaczesci.pl/oferta/czesc.php?id=622#. i
                                                    A ja jeżdże mniej więcej w tym samym obuwiu (i obcasowym i sportowym - tak samo wychodzi) i ori skody wytrzymały 4,5 roku, a te ze skodaczęści.pl po roku maiełm pod obcasem przetarty. teraz kupiłem jeden pod kierowce i po około 3 - 4 miesiącach już widzę wyraźnie odchudzony w tym samym miejscu.

Następnym razem chyba przetestuję inne z Rezaw plastu
                                                    jeśli chodzi o te dywaniki z zdjecia, musze wyrazić swe rozczarowanie. po pierwsze gonią(trzeba je przymocować) ale najwazniejsze- w chwili zakupu wyglądaja przyzwoicie, po kilku dniach uzytkowania dywanik od strony kierowcy w wyniku usuwania zawartości wody.błota brudził specyficznie na czarno ręce, jakby reagował z zawartością, brudził czarną sadzą czy czymś podobnym ręce. kolejna ich wada, z biegiem caszu robia sie jak szmata, zawijaja brzegi korytka się, miekną bardzo. użytkuje je ok 3 mies i ogólnie rozczarowany jestem
                                                    OI Combi 1.6 LPG BFQ

Komentarz

Pracuję...